Italienare möter svenska glassälskare

Som italienare älskar jag mat i alla sina former och vet hur viktigt en riktig god kost är för både kropp och själ. Livet är fullt av goda smaker, men smaken av en riktig hemlagad italiensk glass var en av de bästa saker som jag fick uppleva när jag var mycket liten. Ett minne som jag aldrig kommer att glömma.

Passionen till glass var då väckt. Men innan jag gick i fotspåren av familjens glasstradition var det en lång väg kvar. Jag kom – efter min ingenjörs- och ekonomiutbildning – till flera länder, och hamnade slutligen i Sverige genom en engelsk koncern. Det var här jag fick känslan och idén till att starta min egen tillverkning, i ett land där folk älskar glass, men till största delen bara har industriglass att tillgå.

Att skapa en lyxig och högkvalitativ glass var mitt mål när jag 2006 startade ”World of Riccardo” i Halmstad. Ett viktigt element var familjerecepten, men även de bästa recepten är värdelösa om inte de rätta ingredienserna finns. Därför har jag under flera års resor och utbildningar i Italien, Frankrike, Tyskland och Belgien hittat de råvaror som gör glassen så smakfull och underbart krämig som den är idag.

Välkommen till glassvärlden ”World of Riccardo” och upplev själv vad en riktig god hemmagjord italiensk glass står för.
Förhoppningsvis kommer du inte heller att kunna glömma den.